Izolatie Termica cu Panouri PIR

Panouri Rigide PIR vs Spuma Pulverizata

​Izolatia termica PIR este un produs rezultat prin reacția chimică dintre polialcooli și izocianați in spatiu inchis, din care rezulta un polimer rigid. Proprietățile excelente de izolatie termica sunt date de faptul ca 97% din volumul de spumă, îl reprezintă gazul sau aerul prins în celule închise, avand o conductivitate termică foarte scăzută.

 

Conform normelor europene, agentul de expandare nu trebuie sa conțină CFC (clorfluorcarbon) sau HCFC (hidroclorfluorcarbon). Acestia sunt compuși cu risc de poluare. Pentru eliminarea acestui risc in procesul de fabricație, plăcile rigide sunt sigilate prin laminare in spatiu inchis cu folii subtiri din aluminiu, bitum sau fibră de sticlă. Aplicarea spumei poliuretanice in situ se face cu echipament special de protectie, datorita gazelor toxice si a mirosului degajat.

 

Densitatea izolatiei termice.

In procesul de fabricatie al panourilor rigide, laminarile acționeaza ca o barieră controlata pe grosime, a agentului de expandare, obtinandu-se o densitate de 32 kg/m2. In cazul spumei poliuretanice pulverizate in spatiu deschis, densitatea este de cca 12 – 15 kg/m2 la o grosime de max. 35 - 40 mm pentru o singura aplicare. 

 

Grosimea.

Fiind stabile dimensional fata de spuma pulverizata, montarea panourilor PIR se face rapid si usor (do it yourself), pot fi tăiate cu precizie pentru etansarea spatiilor dintre căpriori sau dintre peretii despartitori. In cazul spumei, aplicare se face cu echipament de pulverizare. Grosimea este necontrolata, in functie de mana calificata. Mentionam ca este nevoie de doua aplicari pulverizate pentru o grosime de cel putin 80 mm pentru aceasi valoare de rezistenta termica echivalenta panourilor PIR.

Rezistenta termica.

Rezistenta temica, R, arata capacitatea unei anumite grosimi de material de a nu pierde caldura. Este direct proportionala cu grosimea materialului si invers proportionala cu conductivitatea: R = d/λ. Pentru o rezistenta termica ridicata, materialele vor avea conductivitatea termica cat mai mica si grosimea cat mai mare. Valorile rezistentei termice (R) in functie de grosimi, la gasiti in tabelului comparativ. In cazul spumei pulverizate, aplicarea in doua straturi mareste considerabil pretul.

Versatile.

Avand suprafetele plane, panourile rigide PIR se pot utiliza ca izolatie termica pentru toate componente cladirilor (pereti, tavane, fundatii si pardoseli). Spuma poliuretanica prin pulverizare nu poate forma o planeitate.

 

Economii de bani.

Datorita pozarii libere, a lestarii sau a fixari mecanice, in cazul demontarii diferitelor componente ale cladirilor, izolatia termica din panouri rigide din PIR poate fi foarte usor recuperat si refolosita, conducand la economi. Nu este cazul spumei pulverizate.

Brosuri Izolatie Termica

e-Book
Izomag Construct
Panourile PIR
Powerdeck F
Pnaourile PIR
Eurothane Bi 4
Clasificarea Europeana
 Tabel Comparativ
Eficienta Izolatii

Hidroizolatii Terase Necirculabile in Bucuresti

Contact Izomag Construct

 Hidroizolatii terase    Izolatii termice PIR    Termo hidroizolatii PIR    Reparatii izolatii PIR

- Conceptul Belgian                                        - Viziunea Noastra

- Cultul Calitatii                                                - Libraria Izomag

- Partenerii Nostri                                            - Alegerea Antreprenorului

- Cumparand de la Izomag                                

- Intrebari Frecvente                                          - Anatomia Membranelor

- Preturi Hidroizolatii                                         - Intretinere Hidroizolatii

- Finantare Hidroizolatii Terase                        - Hidroizolatii de 5 stele

- Cauzele Infiltratiilor                                                           

Copyright © IZOMAG CONSTRUCT 2016            CONFIDENTIALITATE           TERMENI GENERALI          HARTA SITE

Hidroizolatii terase / Reparatii hidroizolatii terase cu IKO (Polygum) si Derbigum.

Termo hidroizolatii terase cu panouri PIR.

Izomag Construct Bucuresti

Hidroizolatii Terase Pentru o Viata

Hidroizolatii terase. Do it Right, un concept Izomag Construct Bucuresti